2015. október 4., vasárnap

My First MAC

Mikor becsöppentem ebbe a világba, a MAC az első márkák közt volt, amivel megismerkedtem egy-egy bejegyzés, vagy videó kapcsán. Már ekkor eldöntöttem, hogy egyszer én is birtokolni fogok valamit tőlük. Mondhatni álom volt egy MAC cucc beszerzése. Ez az álom a nyáron, egy augusztusi napon vált valóra. Természetesen az ikonikus rúzsai közül választottam egyet, amihez jött egy szájceruza is.
Nyáron, mikor elkezdtem dolgozni, fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy életem első rendes, kőkemény munkával megkeresett fizetéséből egy MAC rúzst fogok venni. Amikor kézhez kaptam a pénzt, el is tettem az összeget, és vártam a nagy napot. 

Szlovákiában MAC tudtommal nem kapható, meg amúgyis Budapest elég közel van hozzánk, így a WestEndben található üzletben szereztem be az interneten, hosszas keresgélések közepedte kinézett árnyalatot egy barátommal tett kisebb kirándulásunk során.

A választott árnyalatom a Runway Hit retro matte finisű árnyalatra esett. Ehhez az üzletben ajánlottak egy Fruit Cocktail elnevezésű ajakkontúr ceruzát.

A rúzs csomagolása a megszokott töltény alakú. Nagyon elegáns, olyan jó ránézni, maga a megtestesült, letisztult elegancia és minőség ötvözete.

A kupakot levéve egy elég erőteljes, édeskés vaníliás illat csapja meg az orrunkat, ami számomra nagyon kellemes, de biztos van olyan is, aki orra megcsömörlik tőle.
Az árnyalatot tekintve egy nagyon szép, nude barackos árnyalatról beszélünk. Sajnos, hiába csináltam vagy 30 képet róla, az egyik sem adja vissza tökéletesen azt a tökéletes barackos árnyalatot, ami ez a rúzs.

Egy retro matte finisű árnyalaról beszélünk, ami tényleg matt, a szó szószoros értelmében. Szerintem ez ritkaság a piacon, hogy valami ennyire matt legyen. Ebből adódik, hogy maga a formula elég száraz, illetve kemény. Én leginkább krétás festéshez tudnám a végeredményt hasonlítani, vagy valami olyasmi. Felkenve képes beülni az ajkak apró ráncaiba, valamint matt rúzs lévén szárításra is igencsak hajlamos, ezért tényleg nagyon szép, hidratált ajkakra érdemes felvinni. 

A ceruza elég hosszú, a csomagolása szintén szép matt fekete, elég elegáns és letisztult. Ami számomra nem olyan szimpatikus az a hegyezős megoldás. Nem nagyon szeretem az ilyen termékeket, elég pazarlós megoldás.

Az árnyalat maga a rúzstól egy picit erősebb, már-már narancsba hajló, élénk szín, ami szépen kiegészíti a rúzst.
Az állaga valahol a krémes és a kemény között van, Pont megfelelő, hogy precízen tudjunk vele dolgozni.
Sokszor elég lusta vagyok ceruzázni, eddig nem is sok ceruzával volt dolgom, szerintem ez is egy olyan dolog, amit be kell tanulni, rá kell állnia a kéznek.

Tartósságát tekintve ez a rúzs+ceruza kombó tényleg kiemelkedő, 6-7 óra simán elképzelhető, de akár több is, maximum az intenzitásából veszít a szín egy-egy ivás, esetleg étkezés során.
Be kell valljam, van, hogy lusta vagyok a ceruzával bíbelődni, ezért az nélkül is kentem már fel a rúzst, de így is tökéletes volt. 

Összességében hatalmas a szerelem részemről e két termék iránt. Van, hogy úgy féltem őket, használni sem merem. A kollekcióm különéeges darabjai, az biztos. Az áruk elég borsos, a rúzsé 6100ft, a ceruzáé, pedig 5400, ha jól emlékszem. De számomra minden egyes forintot, illetve ledolgozott percet megért, tényleg szuper termékek, ráadásul már egy ideje kerestem a számomra tökéletes barackos árnyalatot, ez az a szín, amit én megálmodtam magamnak, el sem hiszem, hogy ez tényleg létezik. Ha lesz lehetőségem, biztos garázdálkodok majd a bolt közelében, van még sok dolog, amit szívesen kipróbálnék a márkától.

Nektek mi a véleményetek a MAC márkáról? Milyen a kapcsolatotok vele? Próbáltatok már valamit a kínálatból?

Puszi:Juctus

4 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon szép ez az árnyalat! Nekem az első nagy szerelmem a matt Mehr volt, azóta már még három árnyalat csücsül a kívánságlistámon (meg nem rúzs is), plusz decemberben a kedvenc énekesnőmmel adnak ki közösen kollekciót, szóval szerintem lassan mehetnék is akár bankot robbantani...:D

    VálaszTörlés
  2. A Mehr is nagyon szép árnyalat. Huh, hát én is feltudnék szerintem kapásból legalább 5 árnyalatot sorolni, ami kellene. :D Meg ugye az egyéb termékek.
    Az Ellie Goulding kollekció is nagyon el van találva, nem csodálom, hogy kinéztél már valamit belőle, pláne, ha Ellie a kedvenced :)

    VálaszTörlés
  3. MAC nem ismerem. De nagyon jo szined vettel :) Nagyon tetszik nekem a rúzst, es szlovakorszagra pontosan megnézem, ha meglátom ilyen szin :) Koszi

    Es nagyon orulok, hogy talaltam a bloggod, mert szeretem a magyar nyelvet es tanulok magyarul :) Nagyon jo irod akkor sok sok ertem :) De bocsi, ha rosszul irok :)
    Mar GFC-d vagyok :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szlovákiában sajnos nem kapható MAC, de hasonló színt biztos találsz majd :)

      Örülök, hogy tetszik a blogom, s az is szuper, hogy szeretnél magyarul tanulni. Örülök Neked, köszönöm a feliratkozást, mindenképp szétnézek majd a blogodon :)

      Törlés