2014. szeptember 27., szombat

Első Yankee Candle rendelésem

Ma megmutatom, miket sikerült beszereznem életem első Yankee Candle rendelésem során :)

Nagyon rég szerettem volna megtapasztalni, mi is az igazi YC. Sokáig abban a hitben voltam, hogy Szlovákiában nem is lehet őket beszerezni, viszont egyik netes böngészésem során rátaláltam a Yankee sviečky webshopra. Akkor azonban nem rendeltem semmit. Aztán Katy bejegyzéseit látva egyre elkezdte birizgálni fantáziámat a dolog. Aztán szépen beköszöntött az ősz. Ilyenkor valahogy kényszert érzek arra, hogy meggyújtsak egy illatgyertyát, illőolajakat párologtassak. Egyszerűen az illatok rabja vagyok :D Múlt szombaton pedig hirtelen ötlettől vezérelve le is adtam első rendelésemet. 
A szállítás maga 3.50 euró (kb. 1000ft) volt, de ez 30 euró (kb.9000 ft) felett ingyenes. Nagyon gyorsak, hisz rendelésemet szombaton adtam le, hétfőn feladták, kedden pedig már meg is érkezett.
Megnéztem a magyarországi webshopot is. Az ottani árak, a szlovákiaihoz képest alacsonyabbak, illetve az outlet/akciós termékek listája is bővebb.


Előre szólok, hogy az illatok leírásában nem vagyok egy nagy szakértő, de azért próbálkozom :)                             

Pineapple Cilantro teamécsesek (12db)
'Trópusi kényeztetés... a friss ananász, egy csipetnyi koriander és az édes kókusz üdítő keveréke."
Ezt a szettet az akciós termékek közt találtam, s mivel imádom a trópusi illatokat, azonnal dobtam is be a virtuális kosaramba. 5 euró (kb. 1500ft)
Én, személy szerint nem nagyon érzem benne az ananászt, inkább a kókuszt. Trópusi, édeskés, de nem túl tolakodó illatjegyek megtalálhatóak benne. Nagyon tetszik, kíváncsi vagyok, égetve milyen lesz.

Season of Peace tart
"A varázslatos fehér pézsma aromája elkalauzolja a nyugodt és békés hóesés csendes magányába."
A téli, hűvösebb estékre képzeltem el ezt az illatot a leírása alapján. Az összes szerzemény közül ez tetszik a legjobban. Mondjuk talán ezen illat a legkevésbé intenzívebb is, így csomagoláson keresztül. 1.68 euró (kb.500 ft)
A leírás jól tükrözi az illatot. Finom, picit talán púderes, lágy illat. Eddig nagyon tetszik.

Mango Peach Salsa tart
"Édes és gyümölcsös. Lédús mangó és barack illata keveredik egy kevés citrussal és gyömbérvirággal."
Ő a mangó-imádatom miatt került hozzám. Tényleg nagyon finom, édeskés mangós-barackos illat egy csipetnyi cirtusos fanyarsággal. Elég erőteljes illata van. 1.80 euró (kb. 550ft)

Vanilla Chai tart
"Egy aromákban páratlanul gazdag és fűszeres recept gyömbérrel, fahéjjal és vaníliával."
Ez az illat a legerőteljesebb ezen rendelésből. Ezzel együtt talán ez áll tőlem a legtávolabb is. Erőteljes, picit tömény fahéjas-vaníliás illat. Engem egy nemrég kóstolt zacskós vaníliás zabkására emlékeztet.1.80 euró (kb. 550ft)

Black Coconut tart
"Napnyugta a paradicsomban... a kókusz, a cédrusfa és a tengerparti virágok aromájának keveréke teszi varázslatosan nyugodttá az estét."
Mikor először szaglásztam meg ezt a tartot, nem igazán tetszett. Lehet, mert kókuszra számítottam, s élőben egyáltalán nem érzek benne semmi kókuszt. Inkább picit töményebb, parfümös illat. Aztán végül ez lett az első tart, amit tegnap este ki is próbáltam élesben. Kellemes, parfümös, lágy illat járta be az egész szobát. 1.80 euró (kb. 550ft)

Nagyon örülök ezeknek a cuccoknak, alig várom, hogy mindet kipróbáljam élesben is, s az egész lakást finomabbnál finomabb illatok árasszák el :)

Ti próbáltatok már YC termékeket? Mi a véleményetek róluk?

Puszi:Juctus

7 megjegyzés:

  1. Ezek közül a Pineapple Cilantro valahogy kimaradt nálam, de most, hogy azt írod, inkább kókuszos, kíváncsi lettem rá. A Vanilla Chai tökéletes illat karácsonyra, a Mango Peach Salsa nálam a igazi kedvencek között van, a Season of Peace pedig tökéletes nyugis, kuckózós-könyvolvasós estékre. A Black Coconut még szintén nem szerepelt nálam, de tetszik a leírásod róla, és biztos nagyon rockeres kinézete van a párologtatóban :-D Várom a további leírásodat a többi illatról, kíváncsi vagyok, hogyan válnak be Neked :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Pineapple Cilantro kókuszos, kicsit Pina Colada-s jellegű illat. A Vanilla Chai tényleg karácsonyias, de vhogy még mindig távol áll tőlem. A Season of Piece és a Mango Peach Salsa viszont nagyon tetszenek, nagyon jól jellemezted őket. :) A Black Coconut nem gondoltam, hogy tetszeni fog, de végülis egész kellemes illst. Tényleg nagyon érdekes a fekete viasz a párologtatóban :D

      Törlés
  2. Én egyáltalán nem vagyok megelégedve a black coconuttal. Annyira izgatott voltam miatta, de nem elég, hogy nem az a kókusz, amire számítottam, még az illata sem annyira intenzív,mint a többi tartnak. Nekem eddig ő a legnagyobb YC csalódásom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, énis vártam egy kis kókuszt :) mondjuk ez volt az első YC tart, amit kipróbáltam, így nem tudtam mihez viszonyítani. Ha ennél csak jobbak lesznek, nagyon boldog leszek :)))

      Törlés
  3. A Season of Peace a kedvenc téli, őszi illatom,,,,,olyan otthonos és meleg illata van. Imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszikeddig, remélem "beüzemelve" is olyan jónak fogom érzni, mint te :))

      Törlés
  4. A Black Coconut-ot most én is beszereztem, bár még vár a kipróbálásra, mert őszies tart-okat égetek. Ajánlom a Salted Caramel-t, mert teljesen olyan, mintha egy kis kocka karamellt tettem volna a párologtatóba. Szerelem a köbön :)

    VálaszTörlés