2015. február 2., hétfő

Januári kedvencek (2015)

Ma a januári kedvenceimet szeretném Nektek bemutatni, amivel egy új sorozatszerűséget szeretnék útjára indítani, és ezentúl igyekszem havonta megmutatni az aktuális kedvenceimet.



A L'oreál Elnett hajlakkról sok jót hallottam, ezért bátorkodtam beszerezni. Nem használok sűrűn hajlakkot, sőt, ez az első hajlakkom. Általában csak a babahajak rögzítésére használom, ha a hajam copfban van, és tényleg nagyon jó. Nem hagy maga után ragacsos, tapadós, kemény érzést, csak szépen rögzít. Ez a száraz, igénybe vett hajra való, így nem szárítja a hajat. Nem egy olcsó darab, ha jól emlékszem, 1500 ft körül volt a Müllerben, de szerintem megéri.
Mostanában kezdek a finom illatú tusfürdők rabjává válni, egyre többet halmozok belőlük fel. Így került hozzám ez a Dermacol Aroma Ritual ír kávé illatú darab is, ami egyszerűen isteni illatú. Számomra egy az egyben isteni tiramisu illatot idéz. Nagyon krémes habja van, szinte simogatja a bőrömet, mintha csak igazi kávéhabbal tusolnék. Az illata nem extrém tartós, de ha este tusolás után befekszem az ágyba, néha-néha megcsap ez a kellemes illat, de reggelre elszáll. Pozitívuma továbbá az ára, hisz itt, Szlovákiában a DMekben 1,59 euróért (kb 500ft) árulják, ezért 250ml-t kapunk. Bajom csak a csomagolásával van, mert amint kinyitom, a termék kifolyik belőle, nem túl praktikus ez a tubusos kiszerelés, de amúgy ez egy szuper termék.


Ebben a hónapban rákaptam a szemhéjpúderek használatára a szempillatövekben, a tus sokszor el is maradt, hisz nagyon szép eredményt lehet így is elérni kevesebb pepecseléssel. Kizárólag a Chique Angled Eyeliner ecsetet használtam erre a célra, ami eredetileg egy tusecset, de első mosás után a szálai picit megadták magukat és szerteállnak (előtte tusra is imádtam használni). Egyébként ezt az ecsetet Edittől tudjátok beszerezni elég baráti áron.
Hétköznapokon nem sűrűn használok szemhéjpúdert a szemhéjamra, de ha ebben a hónapban ez előfordult, szinte mindig a Miss Sporty Quattro-hoz nyúltam, abból is a két világosabb színhez, az alsó szempillatövekbe rengetegszer a sötétebb árnyalat került, de kipróbáltam a fényesebb barnát is, az is elég szépen teljesített. Nem mondom, hogy ez egy világmegváltó kis négyes, szépek a színei, melyek pigmentáltsága közepes, picit hajlamosak a porzásra, de szerintem ár-érték arányban elég korrekt kis négyes. Egyébként ez a 408 Smoky Rose árnyalat.
A felső szempillatövekbe ha szemhéjpúdert használtam, csakis a Make up Factory matt szemhéjpúder(02) után nyúltam, mely számomra a tökéletes matt mélyfekete szín. Kipróbáltam satírozásra is, úgy is nagyon bevált, csak ajánlani tudom, bár nem egy olcsó termék, én is karácsonyra kaptam.  Nagyon tartós, intenzív, minimálisan porzik, de ez elnézhető neki.

Egy friss szerzemény ez az Alverde sminkjavító toll, de annyira megszerettem, hogy azonnal be is lopta magát a szívembe. Igaz, hogy nem egy nélkülözhetetlen darab, de nagyon jól tud jönni, ha pl. a szempillaspirállal bénázunk, vagy épp a tusvonal sikerül egy picit félre. Tetszik, hogy a végében található még 3 pótfej vagy mi, amit egyszerűen kicserélhetünk, ha az épp használatos bekoszolódna. Én leakciózva vettem, nem tudom, hogy ki fogják e vonni, vagy csak új külsőt kap.
Mostanában elég nagy a hype a Labello lip butterjei körül, ami nekem vaníliás-makadámdiós változatban van nekem meg. Az illata mennyei, az ajkakra kenve nagyon kellemes, krémes érzés. Hát, az ajkaimon használva nem vett le a lábamról, pár óráig szépen hidratálja őket felkenés után, de utána kezdődik az egész elölről. De nem ezért került be a kedvenceim közé, hanem mert az orrom kipirosodását nagyon szépen helyretette, mikor náthás voltam, egyszer bekentem a fájó részeket és pár óra múlva már szépen rendben is voltak.
Még ősszel kaptam ezt a L'oreál le blush pirosítót, amikor az itteni DMben 5 euróra (kb.1500ft) volt leárazva, valószínűleg a küllemváltás miatt. Ez egy gyönyőrűséges mályvás-barnás, nagyon természetes szín, amitől azóta nem bírok elszakadni, Tetszik, hogy nem lehet vele túlzásba esni, sietős reggeleken tökéletes és alig látni, hogy fogyott belőle. Az árnyalata a 145 Rosewood. 

Mik voltak a ti kedvenceitek januárban? Próbáltátok esetleg valamelyiket a fenti termékek közül?

Puszi: Juctus

5 megjegyzés:

  1. Az Elnett hajlakk ezen tipusat hasznalom en is, mar a harmadikat :) Nagyon bevalt. Es meg az illata is jo :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszik :) Hát igen, az illat sem utolsó szempont :)

      Törlés
  2. Nem régen olvastam a labello ajakvajáról, hogy nem is olyan jól hidratálja az ajkakat de az módszer amire Te használtad, nagyon jónak tűnik. Úgy is beteg vagyok. :/

    VálaszTörlés
  3. Nem régen olvastam a labello ajakvajáról, hogy nem is olyan jól hidratálja az ajkakat de az módszer amire Te használtad, nagyon jónak tűnik. Úgy is beteg vagyok. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is egy picit csalódnom kellett a hatásában, de az orromon tényleg nagyon szuperül működött, nekem oda nagyon bevállt :) Jobbulást! ;)

      Törlés