2015. október 7., szerda

TOP 3 termék a hajápolási rutinomban

Hajápolásról eddig nem nagyon esett szó részletesebben a blogon, pedig aztán az én hajamon van mit tesztelni. De most, hogy a hajápolási rutinom kezd már letisztulni, úgy döntöttem, bemutatom azt a három terméket, amire jelenleg esküszöm.



Az ilyen bejegyzéseket talán a hajam rövid leírásával érdemes kezdeni. Nagyon sok hajam van, ami nagyon erős szálú, viszonylag egyenes és rendkívül száraz, ezért tényleg extra törődést érdemel. Mosni hetente egy alkalommal mosom, nem zsírosodik, maximum néha mosás előtti nap vetem be a szárazsampont. Jelenleg kb. a derekamig ér, nincs festve, csupán 2 doboz Sunkiss Jelly-t kentem fel rá. Szárítani sosem szárítom hajszárítóval, ezért a szárítása elég macerás, minimum 4-5 óra kell ahhoz, hogy teljesen megszáradjon, de ez lehet több is, a levegő hőmérsékletétől és páratartalmától függően. Vasalni sem vasalom, igyekszem elkerülni minden olyan dolgot, ami roncsolhatná. Ebből adódik, hogy elég oroszlános a végeredmény hajmosás után, ezért kellett olyan termékeket keresnem, amik "megszelidítik".

JOICO K-Pak sampon

Épp most értem az első flakonom végére ebből a samponból,de azonnal újra is rendeltem az ára ellenére, mert annyira nagyon jó. Szerintem nagyon gazdaságos, mert ezt a 300 ml-s kiszerelést március elejétől használtam heti egy alkalommal, s csak most fogyott el. Akárhogyan is számoljuk, ez 7 hónap. Nagyon kevés kell belőle, annyira jól habzik, egy kisebb diónyi is pont elég, sőt, néha azt éreztem, hogy sok is. Mióta beiktattam ezt a sampont a hajápolási rutinomba, a hajam még selymesebb, sokkal tápláltabb és ragyogóbb. Mellesleg az illata is szuper, édeskés, kicsit ananászra hajazó, ami nyomokban ugyan, de megmarad a hajban. Az ára olyan 10 euró (kb. 3000ft) körül mozog, amihez még hozzájön a szállítási díj. mert sajnos ez csak egy online elérhető termék. De én azt mondom, nekem annyit megér, hogy a hajam sokkal kezelhetőbb legyen.

Macadamia Oil Extract hajmaszk

Már egy ideje hamaszkkal indítom a hajmosási rituálémat. Felviszem a maszkot, fent hagyom olyan 20-30 percig, aztán jöhet a hajmosás. Eddig egy Avon Planet Spa darab volt a minden, de ez a termék még annál is jobb. A hajam nagyon szereti, sokkal tápláltabb, lágyabb tapintású, ami már a lemosáskor is érezhető. Az illata ennek is szuper, édes, kicsit gyümölcsös. Egy nagyobb diónyit szokok belőle felvinni a hajamra, kb. a fülemtől lefelé lévő hosszra. majd a hajamat törülközőbe csavarom, és hagyom kifejteni a hatását, ami csodálatos. Balzsamot már nem is használok hajmosás után, a maszk nyújtotta táplálás bőven elég a hajamnak. Sajnos ő is csak online érhető el, én a www.iparfumeria.hu / www.parfums.sk oldalról rendeltem.

Gliss Kur Ultimate Repair Elixír hajolaj

Ez a hajolaj valami csoda. Talán ő "szelídíti meg" legjobban a sörényemet, hisz rá is van írva, hogy simaságot is ad a hajnak. Eleinte ezt el sem olvastam, csak azt vettem észre, hogy a hajam hirtelen, vasalás nélkül is nagyon sima. Aztán egyszer elkezdtem olvasgatni a leírását, s akkor jött a világosság a fejecskémben. Törülközőszáraz hajra viszek fel olyan 5-6 pumpálásnyit a hajam fültől lefelé eső hosszára. Ezt alaposan belemaszírozgatom, s a végeredmény csodapuha, sima hajkorona. Én ezzel a lépéssel zárom a hajápolási rituálémat. Nagyon sokáig elég ez a 75ml-s kiszerelés, szerintem több, mint egy évig is akár. Nekem már ez a második flakonom, s szerintem nem az utolsó.

Szerintem e három termék nyújtotta tudás összessége az, ami számomra tökéletessé teszi a hajamat. Persze vannak még a rutinomban dolgok, de ezek azok a dolgok, amik leginkább felelősek azért, hogy végre elégedett vagyok a hajam tapintásával, kinézetével. Végre nem oroszlános vasalás nélkül sem, végre puha, végre van egy szép fénye. Ezeket e termékeket egy jó darabig biztos, hogy nem váltom le, nagyon beváltak nekem.

Végezetül pedig egy véletlen elkapott kép a hajam jelenlegi állapotáról :)

Nektek vannak olyan termékeitek a hajápolási vonalról, amit nem cserélnétek le? Nektek mik váltak be legjobban?


Puszi:Juctus

5 megjegyzés:

  1. Glis Kur nagyon szeretem. Én is használom és sampon nem ismerem. Meg.Szlovákiába nem lattam. :)

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sampont én is online szereztem be az alza.sk -ról :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm a hihetetlenül udvarias módon megfogalmazott, építő jellegű kritikát! Örültem volna, ha legalább felvállalod a nevedet.
      Egyébként kijavítottam az általad felfedezett hibát, hogy kicsi lelked nyugodt legyen. ;)

      Törlés
  3. Gliss Kur nagyon szeretem

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk most GIVEAWAY-val

    VálaszTörlés