2013. április 27., szombat

The Beauty Blogger Tag

Sziasztok!
Már szinte nincs is olyan bloggerína ,aki ezt a TAG-et ki nem töltötte volna  ,így gondoltam ,hogy én is beállok a sorba :) Egyébként is ,most éppen ilyen írogatós kedvemben vagyok :D




1.Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad? 
Igazából valahol a kettő között. Nem szögegyenes ,itt-ott néha előfordul némi hullám is benne. Ezen kívül nagyon dús,erős szálú és száraz. Hajmosás után képes oroszlánsörényre hasonlítani ,de van amikor a hajvasalót sem kell használnom ,olyan egyenes :D Ki érti ezt?

2.A hajadat magadnak fested ,vagy fodrászhoz mész?
Mivel nem festem a hajamat ,így egyik sem :)

3.Minden nap ugyanolyan a frizurád?
Sajnos igen. Nagyon egyhangúan ,minden egyes nap copfban hordom. Nagyon ritka ,ha ki van engedve ,ez számomra nem tudom miért ,de nagyon zavaró. És a hajammal sem tudok szépen bánni ,így inkább semmi új frizurák kikísérletezésével sem próbálkozom :)

4.A manikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?
Otthon csinálom ,viszont nem kell semmi bonyolult dologra gondolni.Nálam reszelés,körömágybőr-ápolás,erősítőlakk ,és itt-ott egy kis szín számít manikűrnek :)))

5.Milyen gyakran fested a körmödet?
Őszintén szólva én nagyon sokáig rágtam a körmeimet (tudom ,tudom...) ,és mivel a lerágott körmökön nem mutatott jól a körömlakk ,így nem is festettem azokat. De az utóbbi 1-2 hónapban már javulóban van a helyzet ,és itt-ott ,mondjuk hetente 1x már merészkedek kifesteni a körmeimet :) Ezt pedig addig viselem ,amíg vállalhatatlanná nem válik a kinézete. Erősítőlakk viszont mindig van a körmeimen :)

6.Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?
Sosem festem ki a lábkörmeimet. Elég nagyok a lábfejeim (41-esek) ahhoz ,hogy hangsúlyozzam őket :)

7.Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?
Ha mindennapi sminkemről beszélünk kb.15 perc. Viszont ha valami bonyolultabb ,szép kidolgozást igénylő sminkről beszélünk ,akkor ez az idő órákra is növekedhet. :)

8.Mit sminkelsz először?Az arcodat vagy a szemedet?
Nekem úgy kerek minden ,ha az arcomat sminkelem először. Nem tudom ezt másképp elképzelni. Viszont szerintem ez szokás kérdése. Mindenkinek másképp esik jól :)

9.Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel meg valamit ,ha szükséges?
Inkább a gyűjtők táborát népesítem ,de próbálok figyelni arra ,hogy ne vegyek olyan dolgokat ,amiket nem tudok majd kihasználni :)

10.Milyen gyakran használsz műszempillát?
Még a felragasztással kísérletezem ,de ha ez már tűrhetően fog sikerülni ,biztos láthattok majd sminket ,amiben szerepel egy pár műszempilla is :)

11.Teljes arcsminket készítesz minden nap?
Általában nem sminkelem magam minden nap. Nem tudom ,egyszerűen lusta vagyok hozzá :D De ha sminkelek ,akkor számomra nem teljes arcsminket készítek ,hisz szemhéjpúdert nem használok :)

12.Akkor is van rajtad smink ,ha egyedül vagy otthon vagy ha a csalásoddal vagy?
Általában simán elviselem ,ha nincs rajtam smink ,és a családom előtt is van merszem smink nélkül mutatkozni.  De az nem minden esetben igaz ,hogy mikor egyedül vagyok otthon ,akkor nem sminkelek ,mivel ilyenkor szoktam általában gyakorolni :)

13.Elhagynád a házat smink nélkül?
Már említettem ,hogy az esetek többségében nem sminkelek hétköznapokon ,úgyhogy simán :D

14.Mennyi "high-end" terméked van?
0 :D

15.Esténként eldöntöd ,hogy mit veszel fel másnap?
Szinte sose tervezem meg ezt. Nagyon ritkán fejben elképzelem ,és még annál is ritkább ,amikor ki is készítem :) Szeretek reggelente spontán dönteni :)

16.Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?
Hát ,ez jó kérdés. Talán addig hordok egy táskát ,amíg meg nem unom. Nagyon macerás lenne naponta átpakolgatni mindent ,ezért mindig jól kihasználható darabot választok ,ami szinte mindenhez megy. Jelenleg a születésnapomra kapott fehér táskát cipelem magammal :)


17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?
Hétköznapokon általában 10-11 körül fekszem le és reggel 5 és 6 között kelek.Ilyenkor még regenerálódom suli előtt ,ahova csak 7:20-kor indulok el :) 
Hétvégéken ez az idő nincs behatárolva ,amikor jólesik akkor bújok be- ,és ki az ágyból :)

18.Milyen gyakran sportolsz?
Hát ,mivel itt a jó idő ezért az itthoni tornázások egyre inkább kezdenek elmaradni :( Viszont szinte az egész délutánt a friss levegőn töltöm ,ahol vagy a kertben segítek (kapálok ,ültetek..) ,vagy a kisebbekkel játszom. Ezek a dolgok annyira képesek átmozgatni ,hogy simán felérnek 1-1 óra tornázással :D

19.Bal vagy jobbkezes vagy?
Jobb :)

20.Milyen magas vagy?
Már elég rég mértem ,de olyan 175cm körül lehetek :)

21.Beszélsz idegen nyelveket?
Hát az államnyelvet ,a szlovákot már 9 éve tanulom a suliba. Nem mondom azt ,hogy tökéletesen beszélem ezt a nyelvet ,de azért annyira nem szörnyű a helyzet. Főként a ragozással akadnak problémáim ,de remélhetőleg ez majd az idő múlásával csiszolódni fog :) Ezen kívül 5 tanulok angolt rendesen ,németet pedig 4. éve :)

22.Vannak háziállataid?
Ha a halacskák háziállatoknak számítanak ,akkor van 8 neonhalam és 1 plecóm :) Nagy vágyam egy kutyus ,mert nekem sosem volt ,hisz panelban élek :) Majd egyszer...

23.Milyen gyakran vagy Bloggeren?
Még ha nem is írok bejegyzést ,akkor is naponta kb. 2x-3x felnézek elolvasni az új posztokat ,amik mindig akadnak ,hisz rengeteg blogot olvasok rendszeresen. Szeretem az összes új bejegyzést részletesen elolvasni:)

24.Olvasol kommenteket blogokon?
Az esetek többségében elolvasom ,főleg ha a érdekel az olvasók véleménye vagy én is épp komentelni szeretnék :)

25.Listát írsz azokról a termékekről ,amiket más blogokon látsz és meg akarsz venni?
Nem szokásom. Ha nagyon kell az a termék ,akkor az úgyis berögzül a fejembe. De ez így van ekkor is ,ha egy termékről éppen rosszat olvasok.Ilyenkor ha meglátom az adott terméket a polcon ,rögtön bevillan az a bejegyzés ,amiben rosszat írtak róla és máris elmegy a kedvem tőle :)

26.Hogy jött a blogod neve?
Hát a címe az nem vall valami nagy kreativitásra. A beauty a blog témájára hivatott célozni ,a Juctus pedig jómagam vagyok. A neten már a kezdetektől Juctus néven futok.Ez a név pedig egy félreolvasásból ered. A bátyám egyszer Dj Szatmári feat. Jucus helyett egyszer Dj Szatmári feat. Juctus-t olvasott. Ekkor megtetszett ez a név ,így magamévá tettem. A Be Beautiful and Smile-t pedig nem is tudom. Egy könnyen megjegyezhető nevet kerestem ,ami azért kifejezi egy picit a személyiségemet is :)

27.Milyen kamerát használsz?
Nikon Coolpix L810

28.Milyen gyakran takarítod ki a házat?
Mivel még a családommal élek ,ez inkább a szobámra vonatkozik. Ott hetente igyekszem rendet rakni és igyekszem az egész lakás rendben tartásában is segítek anyának :)

29.Mi a kedvenc színed?
Lehet ,hogy fura ,de nincs kedvenc színem. Annyira szeretem az összeset ,hogy nem tudnék közülük egyet kiválasztani. A feketétől kezdve a zöldön át a rózsaszínig mindet ugyanúgy szeretem :D

30.Káromkodsz?
Ki nem? Vannak olyan napjaim ,amikor szinte mindenen elkáromkodom magam ,de szerencsére ezek a napok egyre ritkábban fordulnak elő. Próbálom magamat leszoktatni erről a dologról ,hisz ez annyira csúnya tud lenni egy lánytól :) Egyébként igyekszem ezeket a kevésbé szép szavakat a megfelelő környezetben engedni ki a számon :)

31.Mit csinálsz a nap hátralévő részében?
Valószínűleg a szomszédokkal dumcsizunk egyet a folyosón ,majd nézek egy filmet vagy valami értelmeset ,amit a TV-ben találok ,esetleg zenét hallgatok. Azután pedig ágyba bújok :)

Szerettek TAG-eket olvasni blogokon? Ez a TAG hogy tetszett?

Puszi:Juctus

2 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretek ilyeneket olvasgatni, de sok TAG-el már úgy vagyok, hogy annyi helyen olvastam ugyanazt, hogy sokszor csak átpörgetem az azonos kérdéseket. Viszont a te stílusodat nagyon szeretem és most az egészet végigolvastam, mert teljesen lekötött. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj ,annyira aranyos vagy :))) Örülök ,hogy van akit érdekelnek a posztjaim ,és szívesen olvassa őket :))) Egyébként én is szeretem az írásaidat olvasgatni :)))

      Törlés